Отворот

Всё-
Что-
Движется-
Ко мне-
Пусть-
Движется-
Обратно.
По-
Ми-
Доры на окне-
Герань-
Розовые пятна.
Всё-
Что-
Крутится-
Во мне-
Пусть-
Уйдёт-
Водоворотом.
Полынь-
Колонка-
Как во сне-
Отвороты –
Привороты.

2006


Рецензии