Медведь-гора

(на малорусском)

Чи це прокляттям гонимий,
Чи це втомившись від бід,
Тяжко приліг до води він —
Бурий гігантський ведмідь.

Линуть віки через спину,
Не повільняючи хід,
А він так і п’є солонину,
Дивуючи весь білий світ.

Тільки округа все знає,
Чує нічної пори,
Як щось так важко зітхає
Від кам’яної гори.

Часто гуркоче каміння
На велетенських зубах.
Шкіра облізла. В промінні
лати блищать на боках.

Так и лежить він донині,
Хай і надалі лежить,
Й досі легкий на помині —
Закам’янілий ведмідь.


Рецензии