Печальний факт

Білизна білизни стала вже не модна –
Чорне і червоне колисає сни
І людина більше не пірнає жодна
В кольори та барви, в пахощі весни.

І від цього менше в світі світла стало,
Загубились наче щирість й чистота
Покриває землю й душі покривало
Штучного убранства. Хтивість - сирота,

Що в житті не знала ласки та кохання
Й тільки те і має, що тваринну злість,
Не навчена в мріях жити й сподіванні.
Прагматизм для неї бажаний став гість.

У червонім й чорнім ми якісь всі сірі.
Сиром’ятне серце тьохкає не в такт
Радощам барвистим і безмежній вірі.
Це, нажаль, не мода, це - печальний факт.


Рецензии