Небесна Сотня

ЗЛЕТІЛИ ЛЕЛЕКАМИ ДУШІ ЇХ ЧИСТІ,
ПОРИНУЛИ ЗГРАЄЮ В НЕБА БЛАКИТЬ!
У ДРЕВНЬОМУ КИЄВІ, СТОЛЬНОМУ МІСТІ
НАД ЄВРОМАЙДАНОМ КАПЛИЧКА СТОЇТЬ...

ЗАЙДУ У КАПЛИЧКУ ТА СВІЧКУ ЗАПАЛЮ,
ЗГАДАЮ ЗАГИБЛИХ БРАТІВ ІМЕНА,
ЯКИХ БАНДО-ВЛАДА УБИЛА БЕЗ ЖАЛЮ -
ГЕРОЇВ БЕЗ ЗБРОЇ ЗЛЯКАЛАСЬ ВОНА!

ЗЛЕТІЛА У НЕБО ТА СОТНЯ КОЗАЦЬКА -
"НЕБЕСНОЮ СОТНЕЮ" ЛЮДИ ЇХ ЗВУТЬ...
ХТОСЬ ТИХО ЗАПЛАЧЕ, ЗОЙКНЕ ЗНЕНАЦЬКА:
"ЧИ ЗНАЛИ ВОНИ, ЩО ЖИТТЯ ВІДДАДУТЬ"?

ДО НЕБА ПОРИНУЛА СОТНЯ НЕБЕСНА, -
ДО ШЛЯХУ ЧУМАЦЬКОГО СВІТЛА ДОРОГА...
НЕ ЗНАЄШ МОЛИТВИ? - МОЛИСЬ БЕССЛОВЕСНО
ЗА СОТНЮ НЕБЕСНУ У ГОСПОДА БОГА!

02.04.2014 р.
м. Київ


Рецензии