Парады мудраца

Пі той напой, што конік п'е –
і здаравей з вады тае.

А спаць кладзіся там, дзе кот
салодка спіць. Сон будзе – мёд.

І фрукты еш, які чарвяк
патэставаў – карысць і смак.

Дарэчы, яблыньку саджай,
дзе крот нарые "ураджай".

У лесе ж той грыбок бяры,
які – жульен для машкары.

І ў добрым месцы дом будуй –
дзе пляж для змей (не на бяду!)

А вось калодзеж там капай,
дзе ў спёку – баль птушыных зграй.

Устанеш "з пеўнем" раніцой –
і будзе стол багаты твой.

І спажывай больш зеляніны –
бо мы з прыродаю адзіны. 

Але ж паглядвай і ў нябёсы
і карэктуй хістанні лёсу.

Ды больш маўчы, чым гавары –
для міру-шчасцейка ўнутры.

І будзе ў сэрцы мілата,
а ў целе моц – гадкоў да ста...


Выток натхнення – парады (нібыта) Серафіма Сароўскага.

А тут і сапраўды парады Серафіма Сароўскага: http://www.diveevo.ru/2/0/1/1893/


Рецензии
Добрыя парады, і добра напісана.

Вацлав Хадосевич   16.06.2014 10:37     Заявить о нарушении
Дзякуй, добры чалавек!

Лаззаро   17.06.2014 00:43   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.