Родная вода

Відверто хочеться напитись
Святою рідною водою,
Щоб більш ніколи не журитись
Й ніколи не хотіти пить.
Але як можна позабути
Те, що з народження з тобою
В часи і радості, і скрути,
А потім, як раніше, жить?..

Як можна все за раз змінити:
Колиску, мову, серце, пам'ять?
Як можна матір розлюбити
І віру поміняти враз?..
Коли закінчиться свобода –
Ні мода, ні багатство навіть
Нам не замінять рідну воду,
Що в нас тече, що кормить нас!


28.03.2014


Рецензии