Фiлософський

(Свєті)
Вода – як час, що плине по безмежжю
Лиш берег є у нього – одинак
Вода – як час, все змиє застережно
Тільки не змиє вірностії знак

Час – як вода, що плине тихо й стрімко
Збираючи доконані зерня
Щоб потім розчинити по одинці
Як розчиняє часточки вода

Час і вода – безмежність і стихія
Вас поєднала плинності стріла
Отже стріла, якій і Він скорився
Той напрямок, що доля вибира

Розмивши, огинувши стійкий опір
Вода розкриє береги суття
Лиш по прямій, пронизуючи простір
Так часом править впертості стріла

От і знайшли різницю ми між ними
Та хитрістю і силою бере
А той прямісінько без меж і без зупину
Проходить й переходить все, що є

Якщо ж він не пройде - то буде темно
Не попаде в серця не освітить
І не освітить добрії поняття
Якими ми повинні в житті жить.
5.12.10.


Рецензии