Посвящение... Аркадий Белкин

   Ах какая же ты красивая -
   Просто взгляда не оторвать.
   И глаза твои -
   Небо синие
   И березка весною -
   Стать.
   Отчего ж ты
   Такая  грустная -
   И печальны твои слова.
   И не очень трудно
   Почувствовать,
   Что ты сдерживаешься едва.
   Но пройдет все
   И успокоится
   И еще ты узнаешь счастье -
   Очень светлое и большое,
   И окажется жизнь -
   Прекрасна.

ПОСВЕЩЕНИЕ...

Превод: Радко Стоянов
 
Ах, колко много си красива ти -
не мога поглед да откъсна.
И твоите очи
небе са синьо.
Ти пролетна брезичка
си.
Защо си тъй
безкрайно тъжна-
печални са словата ти.
Не ми е много трудно
да усетя,
че ти едва-едва се сдържаш.
Но ще мине,
ще се успокоиш
и ще узнаеш що е щастие-
желано,  светло и голямо.
Животът ти ще е
прекрасен.
   


Рецензии