Геннадий Буравкин Работа

То может быть зной или слота
То вера в душе или страх
Работа,
       Работа,
              Работа
До мутного блеска в глазах

Все силы отдать на призвание
Засеять свой трудный загон
В том жизни и есть оправдание
И самый высокий закон

А слава, коль ей так охота
Пусть сбоку присядет тайком
Работа,
       Работа,
              Работа
Съедает тебя целиком

Тащить от утра до заката
Незримую лямку сполна
За счастье безмерная плата
Единая в мире цена

Зато и не чар позолота
Не отблеск янтарных камней
Работа,
       Работа,
              Работа
Суровый итог наших дней




* слота -  слякоть; мокредь; снег с дождем





Работа
                Мастаку Міхасю Савіцкаму

Ці ліпеньскі прыпар, ці слота,
Ці вера ў душы, ці адчай —
Работа,
           работа,
                работа
Да цемры і сонца ў вачах.

Аддаць свае сілы дазвання,
Засеяць свой трудны загон —
У гэтым жыцця апраўданне
I самы высокі закон.

А слава...
              Калі ёй ахвота,
Хай збоку прысядзе цішком.
Работа,
           работа,
                работа
Да зморы, да стомы цяжкой.

Зямны абавязак зацята
Цягнуць ад цямна да цямна —
За шчасце няўмольная плата,
Адзіная ў свеце цана.

Затое не чар пазалота,
Не зманлівы бляск медаля —
Работа,
           работа,
                работа
Навек застанецца пасля.


Рецензии