Начное падарожжа

Дагарае маўклівасць сутоння.
Сотні знічак плануюць вандроўку.
Мой рамантык сабраўся ў пагоню,
Атрымаўшы начную пуцёўку.

Мой рамантык паправіў каўнер,
Узяў у рукі іскрысты ліхтар,
Пабяжаў ў сузорны аер,
Да ракі, дзе трымціць ясакар.

Сеў ён у засені на зарэччы,
Праганяе зацяты боль.
Успамінае, як на сустрэчы...
Ён збіраў пазалетась куколь.

Як рунела штодзённа пяшчота
З запавелым заранкам жыцця,
Як хацеў пачуць адзіноту
І хадзіў па шляхах забыцця.

Як ірвалася птушкай натхненне,
А трымалі зямныя рукі.
Як зімоў у начным трызненні
Маляваў на душы карункі.

Аксамітнае неба іскрыцца,
Узрушае прасторы душы.
Можа гэта рамантыку сніцца
Над ярмом звар'яцелай цішы?


Рецензии
Прывітанне, Аляксандра! Рады новаму знаёмству! Давайце сябраваць!

Вершы   24.04.2014 15:03     Заявить о нарушении
Уражаны багаццем і разнастайнасцю вобразаў. Вы выкарыстоўваеце рэдкія словы. У Вас ёсць чаму вучыцца!!!

Вершы   24.04.2014 15:07   Заявить о нарушении
Добры дзень)

Дзякуй вялікі. Але ж..яшчэ столькі трэба вывучыць, проста жуда!) Аднак вучоба заўсёды цікава.

Аляксандра Фагот   24.04.2014 16:31   Заявить о нарушении