O Ponton astron fotinon...

 Ki`anaspaligundan kamian
 Rasha, parharya ke dendrА
 Ya`tin Patridan kyalo mian,
 Komat kardias romenion,
 Na leme, erthen I sira.

 Thelo na lego ta pedia,
 Pu in sa stratas ti kozmi,
 Ke`an perasen I Romania,
 Mi`erimundane ta pshia
 Ul prep na len: "О Ponton zi!"

 Zi sa ahulya ke kardias,
 Se kathe`ospit,kathe`avlin,
 Sa halazmena eklesias,
 S`olon sin gin evgal lalias...
 Ato ki krifsa sin chyamin.

 Zi i Patridam` sa horondas,
 Si kemenshesim` so kefal,
 Me`to doksar esh pshin o Pontos
 Ke panda kurdizmena kordas...
 Ksan o Aiitens` tha fer hapar...

 Ul prep na leme s`enan stoman:
 O Ponton- Astron fotinon!
 Prep na karfonom iliou hroman
 Panderan, nto kratum akoman,
 Ksan so ntuvar si Komninon!
 


Рецензии