Kanitemas to Ah ke Vah

O turkon ipen "ti romeonos t`isternon t`ahul na iha..."

 Kanitemas to"Ah" ke " Vah" ke klamata me dakrya,
 I Sumela liturgisen, klostesten a`sa makra`ii...
 Lathos eftane I anthrop, o Theos  ki lathoni,
 Ikser, tinan afin zoin ke tinan thanatoni.

 Fenete ekazanepsam ata ta ksenetias,
 Ata ta tyartya t`aklera ke ta arothimias...
 Kanitemas emis na klem ke lem mirologias,
 As`erhun`ferne I angel kambanas tragodias...

 O`is ton alon dinune to "ladomenon" sheri,
 O kathe`enas protos en, o kathe`is "asteri"...
 Enoiman, andamosin myar in mithologian?
 Kathesten mian so trapez horiz rakin, pedia....

 Me`t`ala na kourfevkoustoun, nto istoun enomeni,
 Amon tou Pontou ta rasha, panda andamomeni...
 Kanite`mas to "Ah" ke " Vah", ke "isterna ahоulya",
 Klost serepson me`t`enan sher ti psomi ta `rthumulya!


Рецензии