Щоб мав я силу

Коли б мав я силу,
Силу–силену,
Обдарував би нею
Всю нашу Вселенну.

Щоб кожен трудящий
Мав таку силу,
Яка би навіки
Людей захистила.

Від злив, ураганів,
Від спек, заметілі,
Від ран, що ятряться
В душі і на тілі.

А ще дав би силу
Всім тим заодно,
Хто сіє у землю
Дорідне зерно.

Хто в полі беззмінно
І днює й ночує,
І хлібом насущним
Увесь світ годує.


Рецензии