Геннадий Буравкин Мне голос был

Мне голос был оттуда, с поднебесья
А может звук пришел из-за холмов
Трубил ли ангел или дуб шумел подлесья
Иль доносился звон колоколов

Мне голос был, я ощутил его
И он меня вознес до звезд на небе
В нем было неземное колдовство
Таинственное, точно как молебен

Как жнец устало песню запоет
Как ласточкины трели полевые
Мне голос был и он во мне живет
И шепчет мне слова свои скупые


Генадзь Бураўкін   Мне голас быў...

                Мне голас быў...
                / Ганна Ахматава./
 
Мне голас быў
Аднекуль з паднябесься
Ці, можа, з-за высокіх курганоў —
Анёл трубіў,
Ці дуб шумеў на ўзьлесьсі,
Ці далятала водгульле званоў...
 
Мне голас быў.
I я пачуў яго.
I ён узьняў мяне да зор нібыта,
Спавіты ціхай незямной тугой,
Таемны і знаёмы,
Як малітва.
 
Як стомленая песьня на жніве,
Як самы першы жаўранак вясновы,
Мне голас быў.
І ён са мной жыве.
І шэпча мне свае скупыя словы...


Рецензии