Весенние походы

Лишь шагнула весна на порог,
Лес надел на себя изумруды.
Зажурчал ручеёк вдоль дорог,
Тех дорог, что зовутся маршруты.

За спиною у нас рюкзаки,
Мы идём вдоль берёзок пушистых,
Улыбаются нам васильки,
Всюду пение птиц голосистых.

Нас в походы те горы зовут,
Что ночами нам снились зимою.
Надоел нам домашний уют –
Красоту обвенчаем с мечтою.

Повстречался валун-великан
На пути, по нему постучали,
Затянул нашу песню Руслан,
И ему дружно все подпевали.

На привале костёр разведём,
Разобьём городок из палаток.
Столько фото добавим в альбом!
В душах наших – любовь и порядок.

Мы вдыхали весны аромат,
Нас приветствовал солнечный зайчик,
Он туристам всегда, видно, рад,
Веселился, как маленький мальчик.

Лишь шагнула весна на порог,
Лес надел на себя изумруды.
Зажурчал ручеёк вдоль дорог,
Тех дорог, что зовутся маршруты.

© Copyright: Михаил Куншт, 2012

Превела на Български: ЮЛИЯНА ДОНЕВА

ПРОЛЕТЕН ПОХОД

Просто стъпи пролетта на прага
и гората си облече изумрудите.
Зашуртя реката покрай пътя,
пътя,де нарича се маршрутен.

Метнахме на раменете раници
и тръгнахме покрай брезите пухкави.
Метличините мило се усмихват,
вредом пеят птички гласовити.

На поход те горещо призовават,
че в нощите ни се присънва зима.
Дотегна ни домашният уют,
венчаем красотата във мечтите.

Срещаме се с камък великан,
по пътя ний почукваме по него.
Запява нашта песничка Руслан,
а всички ние дружно му пригласяме.

В почивката ний огън си накладохме,
направихме си лагер от палатки.
Снимки си добавихме в албумите,
а в душите си - любов и ред.

Вдъхваме ний аромата пролетен
и ни приветства слънчевото зайче.
Изглежда на туристите се радва
весели се, като малчуган.

Пристъпи просто пролетта на прага
и гората си облече изумрудите.
Зашуртя рекичката край пътя,
пътя, де нарича се маршрутен.

11.13 г.


© Copyright: Михаил Куншт, 2013


Рецензии