Веюць ветры

Веюць ветры вольныя ды на кудры чорныя.
РазкідАлі косы ды  на стан дзявочы,
І на вочы чорныя - нікому непакорныя.
Смяюцца,заліваюцца над імі насмяхаюцца.      
Косы нібы свецяцца,ззяюць як праменьчыкі               
І бягуць за ветрыкам- пагуляць,папесціцца.
Ой,вы косы чорныя,прыгажосць дзявочая,
За сабою маніце, з вамі вецер цешыцца.
Рвецца ён за косамі ды на волю-вольную
Хоча атрымаць ён- долюшку свабодную.               
Ўзяў  хусцінку белую ён назад невернецца,
Бо  яго  ўжо клікала новая "саперніца".

 
 


Рецензии