Шагь тир Агъа СтIалар

И кьил а кьил акван тийир чуьллерин,
Макан я вун сарубугъда къуьлерин.
Зегьмет кIани, гьуьрмет кIани эллерин,
Чан Куьредин Шагь тир Агъа СтIалар!

«Илимрин гьуьл», Шииратдин Мекке тир,
Къагьриманар машгьур авур уьлкве тир,
Рушар авай гьарма сад са бике тир,
Чан Куьредин Шагь тир Агъа СтIалар!

Къадим тарих авай дерин сирерин,
Меркез я вун, Лезгистандин хуьрерин.
Эренлер тир зияратдин пIирерин,
Чан Куьредин Шагь тир Агъа СтIалар!

Тамашайла туькIуьр хьунин тегьердиз,
Ухшар я вун махарик квай шегьердиз.
Билбилрин ван алай гьар са сегьердиз,
Чан Куьредин Шагь тир Агъа СтIалар!
   
СтIал шаир Сажидина кьатIана.
Хиялрикай гуьзел шиир атIана.
Баркалладин таж кьилеллай датIана,
Чан Куьредин Шагь тир Агъа СтIалар!


Рецензии