Города, конечно, есть везде На эсперанто

Народная песня

Города, конечно, есть везде,
Каждый город чем-нибудь известен,
Но такого не найти нигде,
Как моя красавица Одесса.

Город Вена - право, хоть куда,
Говорят, красивей не бывает.
Но Одессу-маму никогда
Я на эту Вену не сменяю.

Вену и Париж я исходил.
Много улиц поступью отметил.
Но даю зарок: "Чтоб я так жил!" -
Лучше Дерибасовской не встретил.

Женщины цветы несли для нас.
Спору нет, красивы парижанки.
Но красивей их во много раз
Соня, что живет на Молдаванке.



MULTAJ URBOJ KRESKAS EN LA MOND'

        Рopolkanto

Multaj urboj kreskas en la mond',
Сhiu urbo estas interesa,
Sed vi provu trovi, vagobond',
Pli belegan urbon ol Odeso. 
 
Jen Vien' prosperas kun sukces',
Eble iam ghi famecon havos.
Chu vi auhdis pri 1' patrin' - Odes'? Jes?
Ghin neniu urbo anstatauhos!

Belaj stratoj estas en Berlin',
Ankauh en Pariz' - mi ne protestas!
Sed plej bela- vi pardonu min -
Nia Deribasovskaja restas.

Per la roz' francin' gratulis min,
Shi al mi belega shajnis, kvankam
Pli belegas ol parizanin',
Sonja el distrikto Moldavanka.


Перевел на эсперанто Семен Вайнблат


Рецензии