Заслужив

Від суботи до суботи
Ходить блуднем без роботи,
Йому б їсти, пить-гулять,
Лиш не хоче працювать.
Сонце сходить – він ще спить,
І його не розбудить.
Сам не бритий, вайлуватий,
До хвороби довів тата.
- Коли край вже цьому буде?-
Дорікають добрі люди…
І кінець таки настав:
Пить Петро наш перестав.
«Заслужив» п’ятнадцять діб,
Нині знає по чім хліб…


Рецензии