***

Хвилює мене лиш одна балада:
Чому народ веде себе як раб?
Чому, коли з трибун луна тирада,
То він ці байки слухать рад?

Чому країна-ненька на колінах?
Чому ці чужаки на нас грішать?
Чому в толпі придушать лиш невинних,
І ті живуть, яких хотів би порішать?

Немає жодної копійки за душою
У тих, хто потом й кров’ю все робив.
А в інших стіл гнеться з ліхвою,
Хто владі-вбивці догодив.

Немає справедливості в країні -
Її немає вже багато літ.
Хотіла б я сказати Україні,
Матусю, рідна, скинь свій гніт!

Тобі не треба жодних Євро, НАТО,
Зв'язок з Росією ти можеш обірвать.
Тобі лиш треба мудрий тато,
Який би захотів тебе піднять!

У тебе є свої ресурси – діти,
Які вирощуєш в собі за віком вік.
І зацвітеш ти, як квітуть у полі квіти –
Тобі лиш треба мудрий чоловік!
05.12.13 


Рецензии