Щастя

Пливла зіронька понад річкою,
Несла щастя пов'язане стрічкою,
Розв'язалася тая стрічічка,
Упало щастячко у саму річічку.
Пливла рибонька, не цуралася,
Щастя з дна підняла,закохалася,
Засвітилася, засріблилася,
Аж водичка навкруги забурхлилася.
Щастя ж знову не забарилося-
Вислизнуло хутко і покотилося,
Покотилося і потрапило
До сіток, над якими доля плакала.
Доля щастя  відразу побачила
Та збентежилась, бо не втулмачила,
Як це щастя за сіти зачепилося,
Невже горечко рідненьке відступилося
Раптом зіронька у річку задивилося,
Зупинилася, яскраво засвітилася,
Щастя хутко підняла
Та промінням обняла,
Полетіла в височинь-височинь
І сховалась в далечінь-далечінь. 


Рецензии