Гению нации. З нагоди 200-риччя

Валютний фонд
їм кошти надіслав,
Щоб знов людей,
як бидло, на Майдан зібрати;
Щоб знов задриґався
на сцені Святослав*
І знову розпочав
за них агітувати-й-танцювати.

Невже нам знову прославляти
Царствіє Чуми
Посеред бідності,
хвороб та епідемій?
Чи ми народ чи, дійсно,
бидло ми,
Щоб знов і знов себе
давати грабувати
екстремістам-мародерам?

Народе мій!
Уважніше поглянь
у їх обличчя!
Чи є у них обличчя? -
Або то лише звірячі пики
з пеклом наречених?
Штурмовиків есесівських
минулого сторіччя
Бридке палає полум'я
у їх очах копчених.

Тарасе, геній нації ! А ти
В земному своєму житті
ти не хотів познати Бога!
Але тепер - невже не зглянеш
зі своєї одвічної висоти
Та і не врозумиш ти нас,
куди веде злиденна
та злочинна їх дорога?

Іще ти донеси від нас
Господньому Лицю,
Які тепер
в державі розділеній відбуваються дурниці:
Перед Господа ти поклади,
будь ласка, справу цю:
Коли іще РОСІЙСЬКОМОВНИЙ
опинявся раптом
так пропагандично
АНТИУКРАЇНСЬКИМ?

В найближчий час,
в найближчу мить
Нехай з небес спаде
гучний твій голос!
Тарасику, наш геній!
Ти нам з неба відповідь:
Чи дійсно Україна
до самісінького краю доборолась?

Чи є ще Божа Правда
у державі цій?
Або з різьби зійшла
земна вся куля?
Або вже час настав вклонитись
зомбовакханалії отій,
Підняти руку догори
та й прокричати вголосно:
 «ХАЙЛЬ СЄНЯ**!»
чи «ХАЙЛЬ ЮЛЯ!»?

Та ні ! Та цур вже їх!
Народ свою країну так ганьбити хай же нікому
не дасть!
В свої хижацькі пащі
ніяка тварюка злобна
хай її вже не уловить!
І хай Господь же нам,
всім українцям,
розуму додасть,
Щоб знов піти
шляхом єднання та любові !

--------------------------------
*Вакарчук
**Яценюк


Рецензии