Тази, която е влюбена

Този свят се разпада на части,
на парчета без път изгубени.
Този свят се пилее нещастен...
А пък аз съм ужасно влюбена!

И свистят озверели куршуми,
но се спират пред мен учудени:
„Няма броня! Какво безумие!
Само дето е страшно влюбена...

И приспива живота по пладне.
Не по кости, по устни гадае,
че светът без любов ще пропадне...
Не е Господ, ни Дявол... Жена е!”

Да, жена съм! И нямам милост!
Имам само жестоки любови:
там, където до смърт е кървило,
с красота до живот ще бинтовам.

Ще обходя земята до крачка –
всяка педя от нея си струва,
там, където до смърт е смачкано,
до живот със очи ще целувам.

И светът ще осъмне прекрасен,
със сърце, за любов събудено.
Ти не вярваш... И питаш коя съм.
Просто тази, която е влюбена!


Рецензии