Дух бунтарський

Терни виросли у краї, де була щороку.
Не підставлю уже більше друзям своїм щоку?
Не зійду на узбережжя, не побачу море?
Сіють душі дух бунтарський, а від нього горе!

Дух бунтарький закрив вуха, заморозив розум.
Сліпота вся відійде! - це вже для прогнозу.
Що залишиться від краю? Буде в нім прибуток? -
Та над морем і над полем чується вже смуток!

Чути шепіт хвиль морських  там, на узбережжі -
Дух бунтарський переходить усякії межі!..
Той, хто Бога не боїться, мудрості немає,
Коли горе сам зустріне, його не здолає.
                12.03.2014

На фото: я в Криму, Тарханкут 06.2013.


Рецензии