Замовай матчынай жыцьця

Маім бацькам пасьвячаецца (маці,  4.12.2013 г.
адзначалі 90 год).

Замовай матчынай жыцьця.

Божа збаў  -  казала маці  -
Ратуй, літуй і барані,
Ня дай у нястачы зьбедаваці,
Нядолю ў лес сухі згані…

І так збылось, і сталась так  -
Замовай матчынай жыцьця;
У хаце боршч быў, хлеб, прыснак,
Кароўка, гусі, ды й сьвіньня.

Не меў мой бацька клопат Богу,
Заўсёды моўчкі з сотняй спраў
І  да боскага парога,
Быццам слоў такіх ня знаў,

Бо думка ім адна ўладала  -
Як нас адзець і накарміць,
Як  на восем дзетак малых,
Кавалак хлеба зарабіць.

Вось так збылось. Вось сталась так.
Вось так узрасла наша сям'я  -
На моцных бацькавых плячах  -
Замовай матчынай жыцьця.
                -26.01.14.


Рецензии