Ложный стыд...

26.06.13
Рэспект за апытанне!
Народу лішні раз
Спатканне
З Мовай
Роднай-
Ўчынак
Сёння
Вельмі годны!
Бо дзесь не за гарамі
Час,
Калі ўспомніць
Беларус
Сваю
Нацыянальнасьць...
І загаворыць
Ён на Мове
З ўсімі разам
Ў поўны голас,
Не будзе блытацца
Ў словах,
Саромецца,
Сказаць бы
Мякка мне,
Сваёй
Вясковасьці-
Навязаныя
Штампы
Пры савецкім
Часе
Ўладай...
Ўсялякай
Масьці-
Расейскую ж
Заменяць
Мовы свету-
Ангельская,
Нямецкая...

І вывучаць
Мо пажадаюць
Нашы дзеці
Продкаў
Мову...

Прымуса
Не спатрэбіцца,
Панове. sw.sw


Рецензии