Госпоже Алексиевич...

Мае разважанні з нагоды...24.06.13
-----------------------------------------------
І сорамна,
і горка на душы...
Калі не можаш
Ты пісаць
Па-беларуску-
Не пішы!
Але навошта
На ўвесь свет,
Сябе азначыўшы
Як нацыі ўсёй беларускай
Колер,
Апраўдвацца,
Як некалі
Прагульшчык
Перад настаўнікам
Ў школе...
Той вінаватых
Мог зрабіць
Ў сваіх правінах
То НЛА, то,
Не дай бог,
Пажар у полі...
Стог гарыць,
Напрыклад,
Ці бабка раптам
На дарозе
Прасіла сьлёзна
Дапамогі...
Не рОдная яна
Табе,
Святлана,
Мова наша,
Не ганьбі
Ты яе,
Ан не...
Мо ў соты раз
Я чую ад цябе
Абразу
Мовы беларускай,
То беларусаў
Гамузам...

Ты пераблытала,
Пісьменніца,
Свае  ўражанні
На вёсцы
З народам,
Пакутуючым
Ў няволі,
Які рабуецца
Ўжо дваццаць год
Запар
На мары ўзнёслыя.sw.sw


Рецензии