У всякого своя доля i свiй шлях широкий...

              Присвячую 200-річному ювілею
              генія українського народу

Цього пам’ятного дня мені захотілося згадати деякі поетичні рядки з творів знаної в усьому світі людини (вони зібрані мною в акровірші):

Т ихесенько вітер віє, степи, лани мріють.
А  між ярами над ставами верби зеленіють.
Р ясні сади похилились, тополі по волі…
А  так стоять собі, мов сторожа:
С онце зустрічають, розмовляють з полем.
                (з комедії «Сон»)
  Г уляє князь, гуляють гості,
  Р евуть палати на помості.
 „И“ відчуває: стогне люд по всій країні,
  Г олодні люди тисячами гинуть…
  О н мати дивиться й не пізнає
  Р усяве й змучене дитя своє…
  О й, зоре моя вечірняя, зійди над горою,
  В  неволі тихесенько поговорим з тобою.
 „И“ розкаже, як за горою сонечко сідає
  Ч и як у Дніпрі веселочка воду позичає.
                (з поеми «Княжна»)
Ш видше, Катю, біжи в хату!
Е ге ж, будемо всі разом Марка зустрічати.
В сього везе: шовку червоного,
                фіг та винограду,
Ч еревички дітям, пояс, вина з Цареграду…
Е -хе-хе, – зітхає Ганна, –
Н асилу діждалась і «Отче наш» тихо,
                мов крізь сон, читала.
К оли Марко ввійшов в хату і став у порога…
О х, як злякався! Ганна шепче:
                «Слава, слава Богу!»
                (з поеми «Наймичка»)
      
    Давайте дружно зустрінемо
    200-річчя з дня народження
    Тараса Григоровича Шевченка
    у піднесеному настрої,
    з вірою в світле майбутнє
    рідної неньки України!..   


Хай щастить Українській землі і всім нам!

                Галина Михайлівна
09.03.2014 р.


Рецензии