Т. Г. Шевченко

Великий геній, двісті років
Тому, прийшов в наш світ широкий,
Щоби з колін піднять Вкраїну.
Якби побачив цю руїну,
Мабуть би так сказав він нам:
- Брати і сестри, горе вам,
Навіщо в світі живете?
Дарма працюєте на пана,
Оділи ви ярмо тирана,
У наймах, браття, й помрете!
- Поете, ні, не згоден я!
Не вмерла ще Земля моя!
Гучніш лунає глас народу,
Ми ще здобудемо Свободу,
І в тій Країні, вільній, новій
Тебе згадаєм тихим словом...!


Рецензии