Зелени хлопчики

Прийшла весна, оновлення природи
Чоловіки із квітами зрання:
Подарувати радість є нагода
Коханій, матері... Та просто навмання

Когось обрати серед натовпу людей,
Що вічно заклопотаний спішить.
Такий чудовий цей весняний день!
І непомітно що душа болить,

І не безхмарно... Щось в повітрі висне...
Зелені хлопчики, навіщо ви прийшли?
На серці знову так колюче тисне
Передчуття великої біди.

Це тінь дідів, що згинули за правду,
І війни, що косили мій народ,
Всі починалися з маленької неправди,
І виром закрутилися в клубок.

Зелені хлопчики, готові ви вбивати,
Таких самих людей в чужім краю?
Ребята, хлопчики... Навіщо вам вмирати?
Відверто і насправді... за брехню.


Рецензии