***

               

Ще не вмерла Україна,
Чуєте, не вмерла!
Вільна, сильна і єдина,
Горда як Говерла.
Як Дніпро, що б,є об камінь
Хвилю широченьку,
Як свята колиска – Канів,
Де заснув Шевченко.

«Поховайте, та вставайте»!
Батьку сивочолий,
Заповіт твій актуальний
Зараз, як ніколи
Ми, твої нащадки, діти,
А вірніш, онуки
Мусим, правди ніде діти,
Знов вивчать науку

Як державу боронити,
Цінувати слово,
Як від недругів неситих
Захищати знову
І лани широкополі
І Дніпро і кручі,
За якими ти в неволі
У російській скучив.

Чуєш, батьку, за світ встали
Знову козаченьки
Від братерської навали
Боронити неньку.
Ні! Не вмерла Україна
І не вмре, я знаю,
Доки хоч одна людина
«Заповіт» читає.


Рецензии