Гъургъант уркIецIила цар

Урцулри гъургъанте,
Гьахъана югдяхIизе,
Урцес цари дамсува,
Хьура дугьуб чIябалзе.

Бамсри чуни ахъиле,
Арцесана вяждикиб,
Ца арцес хIабугьуле,
ЧIябализе кабикиб.

Кумек барая иле,
Урцутазе гъайбухъун,
Ахъри агораиле,
ЦIакьле их гIядаббухъун.

Гьавалзе урцуй гъургъант,
Хьура дугьуб мякьизе,
Арцес хIабуруй бузи,
ХIабаун баллагьизе.

Адамла гIямрулзера,
Бурар иххъуна бугьес.
Кумек биру гъурдашли,
Баллагьизе хIу хIатес.

Амру багьес урхIаврар…
Чин-цегъуна цайилра!
Амма гъурдашунтра леб,
Ганзариле валтуйра.


(Гъургъан-журавль)


Рецензии