Баба Костенурка

Баба Костенурка
с шарената хурка
прела седем дена
прежда на вретено.
Шапчица за внучката,
шапчица за внучето,
а  останалата прежда
въженца за кучето.
Но във бързината
объркала писмата-
въженце за внучката,
въженце за внучето.
Две шапчици предени
вече има си кучето.


Рецензии