Студентла гIямру

Шагьалзе аракьунра,
УчIес нам дигахъуле.
УчIесра валтавара,
Рурсбани линчIбукIуле?!

ДелчIува це делчIиша,
ДучIуте хъумартахъун.
СилбукIуле рурсбани,
Чуке гьашикь урахъун.

Парталике кайъиле.
БекI цаби гьавализе.
Учитийни ракIиле,
Вянкьле бирхъу бекIизе.

Бихьа зачет, экзамен.
Учитийзе габиру.
БихьхIабихьиле кьимат,
УчIанакан гьавирхъу.

-«ТIарбукIубил русбани,
ХIатI кумек бирхIабиру.
ХIу иргIмаргIуда рурсбас,
БиргIуте ахIле биргу».

-«УчIес арякьуррикIан,
УчIиле таман бара.
Нуни делкIунил гъайра,
Кам-гьамле хIисаб дара».


Рецензии