Розмова з матусею

Вдивляюся в зорі вечірні,
Шукаю  я зірку  свою…
І  тягнеться   погляд  дочірній
У небо,  де  мама в раю.

Поглянь, моя люба, на мене,
Здаруй мені серця тепло,
Так холодно стало тут, нене!
Вкраїна скалічена злом…

Земля під ногами горіла,
А влада цькувала людей,
Людей, які зло не стерпіли…
Там снайпер стріляв у дітей!

Та це ж душогуби, потвори
Давали накази  такі!
Спаси і помилуй, мій Боже!
Людей на Майдані спаси…

І лють розривала  болюча
Те серце,що рвалось у бій,
І падали хлопці, убиті звірячо,
Та смерть не спиняла вже їх!

Всі стали за правду пліч-о-пліч,
Свист куль не лякав їх в імлі…
Завмерла  Вкраїна:  вже сотня
Пробитих сердець за землі!


Ту сотню небесну, матусю,
Стрічай,  як синочків своїх.
Для меншеньких будь як бабуся….
Зустрінь!  Полюби  і  зігрій….


Рецензии