Братство

ВЫСШАЯ НАГРАДА

 присуждается

 ВЕЛИЧКЕ ПЕТРОВОЙ

За философскую лирику на болгарском языке.
ВЕЛИЧКА ПЕТРОВА

 БРАТСТВО
http://www.stihi.ru/2014/02/27/5111


БРАТСТВО

Душите ни в
пространството са близки.
Времето от дълбините плиска
приказки, 
в които са открити
близостта на царските ни свити.

Дори и буквите са родни братя.
И вярата ни е една
в сърцата.
Корените ни дълбоко скрити
с историите братски
са пропити.

Какво от туй,
че някой ни разделя
в опит на световната повеля.
От стволовете на славянски плод
са руския
и български народ.

Душите ни
от панти век са близки…
и плановете хикс и игрек дръзки,
не ще разгонят тази светлина,
от сочна,
бликнала, сърцевина.


Рецензии