Воля в кайданах

Коли стає важливим кожен крок
І кожне слово виміряне часом -
Читаємо ми душі поміж строк
І всі вони стають кривавим гаслом!

Ціна свободи - пролитая кров,-
Ріка тече і вже нема зупину!
Виходь, народе, на майдани знов,
За свою неньку, за майбутню днину!

Мирило нашого життя - чуже,
Ми всі одно, один народ і доля!
Чи ти змовчиш, о брате мій, невже!?
В кайданах нині народилась воля!

І плач її я чую звідусіль,
В очах я бачу біль, та є надія -
Терпіння трохи, мужності, зусиль -
Здійсниться наша споконвічна мрія -

Свободу брату, волю і життя,
Нехай панує справедливість всюди!
І прощення нема без каяття
Тим, хто циннічно нам стріляв у груди!


Рецензии