Горечко

Моя ридає ненька…
крізь біль тримає квіти...
Голосить, що маленький...
що не пожив на світі!

- Не треба побиватись!
Бо я ж не заспокою!..
Завжди повинна знати -
Син поряд із тобою!

Твої думки  читаю...
Вони усі про мене...
Я спокою не маю!
Не побивайся, нене!..

Голосить на могилі…
Свої ламає крила.
- Ти пам’ятай - країні
Героя народила!

За справедливість краю
Тримався син твій гідно!
Тобі болить... я знаю…
Не рви серденько, рідна!

Розквітне Україна!
То ж мабуть воля Бога -
Твоя дала дитина
життя в цю перемогу!..

Не б’ється вже серденько
єдиного ж бо сина!
Не вберегла рідненька…
Загублена дитина...

Пішов на барикаду...
Пустила мати сина!
- За мир, народ, за правду!
Ти пам’ятай, країно!..

                24.02.2014 р.

Фото з інету.


Рецензии