Асiлкi

Два сябрукi гульнуць рашылi
«Заначка» ў кожнага была:
Паўдня пiўцо з вiном глушылi,
Каб iх душа адпачыла.
I адпачынак iм удаўся:
У кожным бачыўся сваяк-
Адзiн з бармэнам абдымаўся,
Хацеў бы адарваць-нiяк.
Другi ў спрэчках надрываўся,
Язык пакрылi мазалi.
Трыбух iх пiвам налiваўся
Аж у почках колiкi пайшлi.
I мала- мала засталося,
Каб там ,на пару, не заснуць,
Ды толькi аднаму здалося,
Быццам бы жонкi iх iдуць.
Бачком,бачком,наперагонку,
З пiўной рванулi ,напрамкi,
Бо кожны ведае пра жонку:
Памне i спiны i  бакi... .
Брылi,кiвалiся,як лозы-
Шлях перакрыў высотны дом.
У сцяну ўпёрлiся,як козы,
З п'яна, бязмозглым сваiм лбом.
Хвiлiн пятнадцаць «дралi когцi»,
А дом стаiць i , хоць бы хны... .
Цi то з п'яна,цi то ад злосцi
Знялi кашулi i штаны.
Паразважаць бы iм ,хоць трохi,-
Сапруць жа вопраткi у раз... .
Да скуры выдралi панчохi-
Штурхаюць дом ,за разам раз.
Спiною цiснуць,цicнуць бокам,
Так пруцца,шчокi аж трашчаць...
-Вiдаць падзвiнулi далёка:
Адзёжы ,нават,не вiдаць... !
         ***
Гарэлку хлешча,хто бяз меры
I забывае пра мазгi-
Таму - з раднi казла манеры
I ўставаць «не з той нагi».
Пiць можна ўсiм,
Ды помнiць толькi:
Дзе?З кiм?Калi?За што? I сколькi?...   

           2005г.


Великаны - С. Бука - пер. с белорус
Нонна Рыбалко
http://www.stihi.ru/2015/07/26/8370                    
Друзья вовсю гульнуть решили,
Заначив денежки от жён.
Полдня пивко с вином глушили,
Чтоб отдохнуть им всей душой.

И отдых, в общем-то – удался,
Родным казался им любой!
Один с барменом обнимался -
Не оттащить… Да и на кой?!

Второй усердно вёл дебаты -
На языке натёр мозоль.
Пивко несло мозгам усладу,
Хоть ощущалась в почках боль.

Осталось выпить только малость,
Чтоб под столом уютно лечь,
Но вдруг им спьяну показалось,
Что жёны здесь - чтоб их засечь.

Бочком ребята друг за другом
«рванули» к двери напрямик -
ведь каждый знает, что супруги
намнут бока пьянчужкам вмиг.

Им было море по колено -
Но на пути – высотный дом.
Упёрлись, как бараны, в стену –
Да не пробьёшь бетона лбом.

Пытаясь сдвинуть, землю рыли -
А дом стоит – и хоть бы хны!
От злости - чтобы сил хватило -
Рубашки сняли и штаны.

Подумать надо бы немного –
Ведь могут всё украсть в момент…
Носки изодраны и ноги,
Толкают дом, а толку нет!

Толкают дом спиной и боком –
Сказал один: - Смотри-ка, друг!
Как видно, сдвинули далёко -
Уже не видно наших брюк.
...........

Кто водку «кушает» без меры
И забывает про мозги,
Тому сродни козла манеры –
Встаёт потом «не с той ноги».

Любому выпить не зазорно,
Но важно - с кем, и - зная норму!


Рецензии
На это произведение написано 10 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.