Чужi пани - чужi пiдпанки

Чужі пани - чужі підпанки

Вам колють очі вишиванки
І ніжна пісня вуха  рве… 
Готові люд шпурнуть під танки
І задушити все живе.

Отямтеся чужі підпанки -
Німі, уроджені сліпці…
Горять свободою світанки
Зі смолоскипом у руці…

Невже немає й крихти тями,
Зректися страмного буття,
Не йти до тьми за дикунами,
І стать людьми без вороття.

А ви, пани-песиголовці,
Прибульці з нелюдських світів,
Кипіти вам в пекельній бочці,
Для казнокрадів і катів…

Чом кривиш морду, супостате,
На наш народ споконвіків?
Та ще й зовешся рідним братом,
Підступний виплодку з чортів…

Вам ріже вуха наша пісня
І наша мова ятрить злість…
Урвавсь терпець, нам з вами тісно –
Ми піднялись на повний зріст.

10 лютого 2014 року


Рецензии