Сова

Раз увечері сова
в нас на хвіртку сіла,
і таке ото вона
всім нам розповіла:

- Кажуть люди, наче я
дуже некрасива,
очі – ніби п’ятаки,
пір’я – сиве-сиве.

Вам би наклеп на сову
краще і не зводить,
бо між вас, поміж людей,
не такі ще ходять.

Ноги – наче у мішку,
(а ходити ж треба).
Чуб – хвостом на голові
дивиться у небо.

Брови в них тепер не ті,
що давала мати,
та й ума у голові
дуже небагато.

Як ви терпите таких -
знати інтересно…
Я ж - красуня проти них,
як казати чесно.


Рецензии