Юлияна Донева - Часът дошъл е

ЧАСЪТ ДОШЪЛ Е

Когато със очи затворени,
пак виждам слънчевият лъч
как клоните зелени гали...

Когато след сръдни престорени,
пак чувствам оня поглед мил,
пожари, който в мене пали...

Когато и в нощта безмълвна,
дочувам славееви трели,
да огласяват дворът тих...

Аз вече знам: часът дошъл е
за изповед сърдечна, в стих.


Рецензии