Це сталося - в Украiнi

ЦЕ СТАЛОСЯ - В УКРАЇНІ

Тарасові Григоровичу Шевченку


Це сталося - в Україні
Пішов брат на брата.
Жаль, сталося - у Києві
Зросли барикади.
Барикади і вогонь,
І вбиті герої…
Беркут, іродів хижак,
Топить дзьоб у крові.
Бенкет дикий учиняють
Вороги Господні;
«Гірш немає, - мудрі кажуть, -
Як той хатній злодій».
Той, кого обрали люди
Волю захищати,
Волелюбних патріотів
Кидає за грати.
Влада безлад учинила -
Люд не пробачає:
Шле віддарок - повінь гніву,
Громи навертає.

Жаль, сталося - в Україні
Лихо йде в присяди.
Чи то є нова руїна?
Чи вернем до ладу?
Верніть, мої брати й сестри,
В Україну спокій,
Хай панують в Ній добро
І думи високі!


Рецензии