Листи

Загорнути листи у заплакану сіру тканину
І відкласти подалі від смутку зелених очей.
Кольори у душі - це не ті, що погожої днини,
Лиш слова розфарбують буденність людей.

Лиш слова - у віршах, у простому "привіт"
Незнайомцю в кафе з філіжанкою кави,
Розпорошать у ньому незвіданий світ,
І запросить тебе на вечерю до центру Варшави.

І проникнешся ти солодким/напівсухим,
І забудуться ті листи, що не знайшли адресата,
А вечір розкидає коси, мов невагомий дим,
І збентежить думки сміливі його й крилаті.

А згодом покаже тобі строкаті зірки -
Мереживо неба на нескінченно-синьому тлі,
І місяць оповні співатиме вам пісні...
Дивись, бо цей світ - він лише для тебе!


Рецензии