Зрубати б, спалити б

Зрубати б, спалити б
Разом з бур’янами
І літні надії, й осінні жалі.
Кружляючи, гуси гелгочуть
Над нами
І клином за обрій
Летять журавлі.


За полем, за лісом
Окраєчок сонця
Вдивляється сонно :
     – Вставать, не вставать?
Обплутали знов
Павутинки віконце
І сріблом – куделлю
Під сонцем блищать.


На листі роса виграє самоцвітом,
Неначе  ввібрала
В собі всі світи.
О, бабине літо!
У бабине літо
Пора і мені вже
Стежинку знайти…


Рецензии