Катеричка акробат

В парка днес видях
Катеричка да подскача
от клон на клон без страх-
същинско акробатче.

Ще поставя под дървото
одеалцето си леко.
Долу падне ли горкото,
поне да е на меко.

-Не бой се, казва мама,
тя скачач е най- прочут.
Като нея друг си няма
опашчица за парашут.


Рецензии