зимовий

я не вірю собі
я не вірю власним очам
   переді мною
   зима неприховано
струшує з себе одвічний сніжний тягар
натягує сухожилля дерев
бавиться пальчиками
снігових королев

ти не віриш собі
ти ховаєш за комір лице
небо справді втонуло в багряно-тьмяній крові
небо знову тікає за обрій
небо швидко кудись
            пливе

шрамами-знаками впоперек вишиті руки
    вмиваються снігом
    живляться інеєм

хочуть заснути
       в них
прагнуть пірнути
       вглиб

поки вітер куйовдить тишу
поки мороз зі шкірою грається
гей, ви, загублені
        оберніться
позаду зима посміхається


Рецензии