Ныр

Иттаег фаемысын, рагаей
Хаеххон сыгъдаег уаелдаеф.
Сулаефын маен риудзагаей,
Хъыгдары аентыды таеф.

Каем уыдис аив, раесуг,
Нае царды хаерзад суадон.
Ныр разгъоры , рагуылфы дуг,
Ивылд аемае лакъон.

Дзырдтой нын-" Фаендаг у раст!",
Ныр дзы аемыраехгаед сис.
Гаераентае гонд заеххытае ,уаерст.
Нае рагъыл та сындзимае уис.

Дуаерттае каем уыдысты гом,
Ныр егъау гуыдыртаей аехгаед.
Цы уаваер каесы наем сом?
Чи зоны, сырдты лаегает?!


Рецензии