Козак четверта сотня

        Михайлу Гаврилюку

Козак – четверта сотня

Гаврилюк – четверта сотня,
Оточили „пацани“…
Заморивсь гамселить ротний,
А  Михасю хоч би хни.

З козака стягли кожуха,
Здерли срамники штани…
„Пусть замерзнет эта сука“!
А Михасю хоч би хни.

В крижаній воді купають,
Соплі  капотять в „шпани“,
На світлини все знімають,
А Михасю хоч би хни.

В козака сіяють очі,
Як волошки навесні,
Палач поруч лезо точить,
А Михасю хоч би хни.

Волоцюга ніж стромляє,
Барабанять стусани,
По спині кийок гуляє,
А Михасю хоч би хни.

Ротний корчить злобне рило,
Вже упріли „братани…“.
„Характерник я, дурили,
І мені все хоч би хни…

Мої вірні побратими
До вас являться і в сни…
Вони тут, лишень незримі…
Й вам не буде хоч би хни…

Козаку дорожче воля,
Не за гроші і чини…“.
Буйний вітер віє в полі,
Біжить січень до весни…


Рецензии