Сагъаес

Уды аенаезонгае арфмае
Цаестытае 'хгаедаей - цаеуын.
Улаефгае аеви аембаехсгае,
Уым сатаег къумты лаеуын.

Ивгъуыды хъаедаей маем уасы.
Мысаенуат-аенаенцойгае уыг.
Саераей заердаемае ныласы,
Сагъаестае гуылфгаенгае туг

`Скъаейных каенын каенынц равг,
АЕнувыдаей рацаеуынц хинаей.
Ныпырх каенынц хъаруйы авг,
Ме'уаенгтае сауындзынц хъилаей.

Рыст мыл каендзаенис джигул.
Рагаей маен хъахъкаены ! Ахсы!!
Зонгае мын у, мае фыдгул,
Галиу фарс риуы аембаехсы..


Рецензии